Grond zand kopen Hoofddorp

De juiste grond- of zandsoort netjes op locatie geleverd

Voor bouw- en tuinwerken leveren wij veel verschillende grond- en zandsoorten. Het slagen van uw project, het bieden van service en een goed contact met onze klanten vinden we erg belangrijk. In plaats van zoeken in een anonieme webshop helpen wij u daarom graag persoonlijk. Dit werkt snel en doeltreffend. Goed geïnformeerd over alle mogelijkheden en de juiste toepassing leveren wij uw bestelling vervolgens net zo snel als andere aanbieders. Tegen concurrende prijzen!

Levering grond & zand Hoofdorp

Grond, zand en grind kan door ons zowel los als in big bags geleverd worden. Heeft u grond of zand nodig in Hoofdorp en wilt u goed geïnformeerd prijzen vergelijken? Neem dan even contact met ons op. Wij kunnen u alles vertellen over welke grond het best bij uw project past, en u zult merken dat onze verkoopprijzen sterk concurrerend zijn.

Wij leveren o.a. de volgende grondsoorten:

 • Tuinaarde/ zwarte grond
 • Compost
 • Bomengrond/ bomenzand
 • Aanvulgrond/ teelaarde

Ons aanbod zandsoorten:

 • Straatzand
 • Drainagezand
 • Speelzand
 • Ophoogzand /vulzand
 • Brekerzand
 • Zilverzand

Hoeveel grond of zand heb ik nodig?

Vertraging in uw tuin- of bouwwerkzaamheden omdat u grond of zand te kort komt is storend. Maar met een overschot blijven zitten ook. Gaat u grond, zand kopen in Hoofdorp, dan helpen wij u graag met het berekenen van de juiste hoeveelheden.

Meer over de diverse grondsoorten

Zwarte grond

 • Ophoging van de tuin
 • Grondverbetering in klei of grondzanden
 • Onderlaag voor gazons
 • Basis voor beplanting, kan bijgemengd worden met meststoffen

Zwarte grond wordt ook wel tuinaarde genoemd. Andere, veel voorkomende benaming zijn aanvulgrond, teelaarde of ophooggrond. De zwarte grond die wij leveren is vrij van stenen, puin, onkruid of andere verontreinigen. Zwarte grond is, in tegenstelling tot potgrond, onbemest. Zwarte grond is dus minder voedzaam dan potgrond, maar bevat wel organische (planten)resten waardoor de grond voedzaam is als grond voor gazons en voor in de tuin. Wilt u zwarte grond gebruiken voor het ophogen van de tuin, maar op sommige locaties verrijken, bijvoorbeeld rondom beplanting? Dan kunt u de meststoffen eenvoudig door de grond mengen op plaatsen waar dat gewenst is. Zwarte grond is goed waterdoorlatend. Wel zakt of regent zwarte grond na het verspreiden over de bodem nog wat in. Bestel dus altijd een beetje meer.

Compost

Compost is een bodemverbeteraar die op de grond kan worden aangebracht of kan worden doorgespit. Natuurlijke compost is het eindproduct van door bacteriën en schimmels afgebroken plantaardige resten. Afhankelijk van deze resten, bijvoorbeeld blad en snoeihout en het stadium van het proces zijn nog kleine delen te herkennen (jonge compost) of is de compost egaal een kruimelig (rijpe of meerjarige compost). Ook sommige niet plantaardige resten, die biologisch afgebroken kunnen worden en voldoen aan strenge EU-normen, zijn composteerbaar. In dat geval spreken we over industriële compost. Neem voor meer informatie, prijzen en advies over welke compost het beste bij uw doelstellingen past, contact met ons op. Wij helpen u graag.

Bomengrond, bomenzand

 • Menggrond afgestemd op de behoeften van bomen
 • Betere wortelgroei/verankering in de bodem
 • Hoger watervasthoudend vermogen dan niet bomengrond
 • Bevat voedingsstoffen, bijmesten niet nodig

Bomengrond, of bomenzand is, zoals de naam aangeeft, geoptimaliseerd naar de behoeften van bomen. Het heeft een structuur die water vasthoudt, en waarin boomwortels goed kunnen groeien. Boomgrond is een menggrond, bestaande zwarte grond en natuurcompost die voedingsstoffen bevat die een boom nodig heeft om te gezond te zijn en te groeien. Bomen hebben levensfasen van jonge aanplant tot oudere boom. Ze staan niet allemaal in dezelfde grondsoort, en de wortelgroei is niet voor elke boomsoort gelijk. Daarom is niet elke bomengrond gelijk. Wilt u boomgrond bestellen, dan adviseren wij u graag welke soort het meest geschikt is.

Brekerzand, straatzand, drainagezand

Brekerzand, straatzand en drainagezand zijn grove zandsoorten met zichtbare kleine steentjes die een hoekige vorm hebben. Hierdoor biedt dit type zand zowel waterdoorlatendheid als een hoge stabiliteit. Deze zandsoorten worden voornamelijk gebruikt voor staatwerk. De structuur van dit zand geeft onkruid minder kans om zicht te wortelen. Bij juist invegen kan het daarom ook gebruikt worden om de voegen tussen het straatwerk te dichten.

Speelzand, zandbakzand

Speelzand of zandbakzand is een schoon gewassen, fijnkorrelige zandsoort. De fijnheid van het zand zorgt ervoor dat kinderen zonder pijnlijke afdrukken van grove steensoorten in handen en knieën kunnen spelen. Het laat goed water door, maar heeft ook een hoge ‘plak-factor’. Doorgaans is een laag van 30 cm speelzand voldoende om te kunnen spelen en bouwen. Om speelzand schoon te houden bestelt u deze het best in big bags.

Zilverzand

Zilverzand wordt ook wel kwartszand of witzand genoemd omdat het bestaat uit zeer fijne, witte korrels. Dit zand bevat weinig ijzer en bestaat bijna helemaal uit kwarts, wat de lichtere kleur geeft. Industrieel wordt zilverzand toegepast als grondstof voor o.a. glas en porselein. Daarbuiten is het geschikt als toevoeging aan fijne mortel, als ondergrond voor kunstgras en wordt de bodem van menig vogelverblijf ermee bedekt.

Bij wie koopt u uw grond en zand Hoofddorp?

Grondzand.nl maakt onderdeel uit van Machine Verhuur Tabak. Ons familiebedrijf is gespecialiseerd in grondwerken. Onze opdrachtgevers bestaan uit aannemers, ontwikkelaars en hoveniers. Met Grondzand.nl richten we ons met name op de particulieren markt. Grond en zand leveren doen we niet alleen in Hoofddorp, maar in de hele Kennemerland. Zowel in bulkzakken als in losse storting. Voor een juiste levering op locatie dient u wel rekening te houden met een goede bereikbaarheid voor onze chauffeur en moet er voldoende ruimte zijn om te lossen.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan aanvullende informatie over toepassingen en de benodigde hoeveelheden grond of zand voor uw project? Wilt u meer weten over onze prijzen en leveringsvoorwaarden? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via telefoonnummer: 06-55710322, of stuur even een mailtje o.v.v. ‘Grond zand kopen Haarlem’. Heeft u naast grond of zand ook grind nodig? Ook dit kunnen wij u leveren. Neem voor meer informatie contact op.