Grond zand kopen Haarlemmermeer

Grond en zand voordelig bezorgd op locatie

Ons assortiment grond en zand omvat de meeste voorkomende soorten die geschikt zijn voor tijdens de bouw en in de tuin. Deze kunnen wij in bulk of los gestort voor u leveren op elke locatie in Haarlemmermeer.

Uw betrouwbare grond en zand leverancier

Grondzand.nl maakt onderdeel uit van Machine Verhuur Tabak. Met onze familiebedrijf leveren we grondwerken, meestal in opdracht van aannemers, ontwikkelaars en hoveniers. Grondzand.nl is er speciaal voor particulieren.

Wilt u grond of zand kopen in Haarlemmermeer? Net zoals bij onze grondwerken, werken we ook met grondzand.nl servicegericht. Daarom hebben we niet gekozen voor een webshop, maar bestelt u uw grond en zand bij ons telefonisch of per mail. Het is onze ervaring dat dit voor onze klanten het meest prettig, snel en doeltreffend werkt. U hoeft niet zelf te zoeken, maar kunt ons vrijblijvend om advies vragen. Het juiste product voor uw project heeft u vervolgens snel op uw locatie in Haarlemmermeer. Tegen een zeer concurrent tarief!

Grond en zand bestellen 

Wij leveren o.a. de volgende grond- en zandsoorten in zowel big bags als los gestort:

 • Tuinaarde/ zwarte grond
 • Compost
 • Bomengrond/ bomenzand
 • Aanvulgrond/ teelaarde
 • Straatzand
 • Drainagezand
 • Speelzand
 • Ophoogzand /vulzand
 • Brekerzand
 • Zilverzand

Welke zand- of welke grondsoort heb ik nodig?

Gaat u grond of zand kopen in Haarlemmermeer, dan bieden wij u een prettige bezorgoptie. Slepen met zakken vanuit de bouwmarkt is een dure en onprettige keus wanneer u meerdere m3 grond of zand nodig hebt. Omdat u niet via een webshop bestelt, maar via een van onze medewerkers, wordt u goed voorzien van informatie. Hieronder geven we vast een omschrijven van de meest voorkomende soorten grond en zand en hun toepassingen:

Tuinaarde

Tuinaarde, of zwarte grond is geschikt voor:

 • Het ophogen van de tuin of borders
 • Als grondverbeteraar van klei- of grondzand
 • Het aanbrengen als onderlaag voor gazons

Dit type grond kent verschillende benamingen: zwarte grond, tuinaarde, aanvulgrond, teelaarde of ophooggrond. De zwarte grond die wij leveren is vrij van stenen, puin, onkruid of andere verontreinigen. De grond is onbemest, maar kan zelf eenvoudig worden verrijkt door mest toe te voegen.

Compost

Compost is geschikt als bodemverbeteraar die u direct over de bodem kunst strooien, of met grond kunt vermengen. Compost is een natuurlijk product dat bestaat uit door schimmels en bacteriën afgebroken plantaardig materiaal. Afhankelijk van de duur het proces zijn er grotere of kleine resten zichtbaar. Ook sommige niet plantaardige resten, die biologisch afgebroken kunnen worden en voldoen aan strenge EU-normen, zijn composteerbaar. In dat geval spreken we over industriële compost.

Bomengrond, bomenzand

Boomgrond is een mengsoort waardoor een speciale grondsoort ontstaat die is afgestemd op de behoeften van bomen. Boomgrond:

 • Zorgt voor een betere wortelgroei/verankering in de bodem
 • Heeft een beter watervasthoudend vermogen
 • Bevat de juiste voedingsstoffen

Bomen hebben levensfasen en staan niet allemaal in dezelfde grondsoort. Er zijn dan ook meerdere soorten bomengrond. Wilt u boomgrond bestellen voor levering in Haarlemmermeer, dan adviseren wij u graag welke soort het meest geschikt is voor uw tuin en de boomsoort.

Brekerzand, straatzand, drainagezand

Brekerzand, straatzand en drainagezand zijn grove zandsoorten met een driehoekige vorm. Deze vorm zorgt voor stabiliteit, maar ook voor een hoge waterdoorlaatbaarheid. Deze zandsoorten worden voornamelijk gebruikt voor staatwerk.

Speelzand, zandbakzand

Wilt u voor thuis, voor uw school of uw vereniging in Haarlemmermeer speelzand kopen? Het door ons geleverde speelzand of zandbakzand bestaat uit een gewassen, fijnkorrelige zandsoort. Het laat goed water door, maar ‘plakt’ ook goed. Samen met de fijnheid van het zand zorgt dit voor prettig speelplezier. Om speelzand schoon te houden bestelt u deze het best in big bags.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan aanvullende informatie over toepassingen en de benodigde hoeveelheden grond of zand voor uw project? Wilt u meer weten over onze prijzen en leveringsvoorwaarden? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via telefoonnummer: 06-55710322, of stuur even een mailtje o.v.v. ‘Grond zand kopen Haarlemmermeer’. Heeft u naast grond of zand ook grind nodig? Ook dit kunnen wij u leveren. Neem voor meer informatie contact op.