Grond zand kopen Haarlem

Grond en zand voordelig bezorgd op locatie

Ons assortiment grond en zand omvat de meeste gebruikte soorten voor bouw- en tuinwerkzaamheden. Alle soorten kunnen wij in bulk of los gestort bezorgen op elke locatie in Haarlem.

Waarom grondzand.nl?

Grondzand.nl maakt onderdeel uit van Machine Verhuur Tabak uit Hoofdorp. Wij zijn een familiebedrijf dat sinds twee generaties grondverzet en tuinaanleg verzorgt in Amsterdam, Almere, Amstelveen, Diemen, Haarlem en de Haarlemmermeer. Wij voeren onze werken uit voor aannemers, werkmaatschappijen, hoveniers en particulieren.

Grondzand.nl is er speciaal voor particulieren. Wanneer u grond of zand wilt kopen in Haarlem, dan bieden wij u een breed assortiment. Levering op uw locatie in Haarlem kan zowel in big bags als in losse storting. U profiteert daarbij van onze inkoopmogelijkheden vanuit Machine Verhuur Tabak. Grond zand kopen in Haarlem doe u bij grondzand.nl voordelig, met behoud van een hoge service.

Grond en zand bestellen

U zult gemerkt hebben dat wij niet hebben gekozen voor een webshop. Wilt u grond of zand bestellen voor levering in Haarlem, dan bestelt u bij ons telefonisch of per mail. Het is onze ervaring dat wij onze klanten op deze manier snel, en het meest compleet van advies en informatie kunnen voorzien. Schroom dus niet om ons te bellen. Dit is altijd vrijblijvend!

Wij leveren o.a. de volgende grond- en zandsoorten:

 • Tuinaarde/ zwarte grond
 • Compost
 • Bomengrond/ bomenzand
 • Aanvulgrond/ teelaarde
 • Straatzand
 • Drainagezand
 • Speelzand
 • Ophoogzand /vulzand
 • Brekerzand
 • Zilverzand

Grond en zand naar soort

Gaat u grond of zand kopen in Haarlem, dan bieden wij u een groot aantal grond- en zandsoorten:

Tuinaarde

Tuinaarde, zwarte grond, tuingrond, aanvulgrond, ophooggrond en teelaarde zijn allemaal benamingen voor hetzelfde grondtype. Tuinaarde zakt na het verspreiden altijd nog wat in. Vraag ons daarom altijd even om advies over de juiste hoeveelheid die u nodig hebt. Onze tuinaarde bevat geen mest en is ontdaan van puin en steen. Het is geschikt voor:

 • Het ophogen van de tuin of borders
 • Het verrijken van klei- of grondzand
 • Het aanleggen van een onderlaag t.b.v. graszoden en gazons
 • Het toevoegen van meststoffen t.b.v. gezonde beplanting

Compost

Compost is een plantaardige bodemverbeteraar die ontstaat wanneer schimmels en bacteriën plantaardig materiaal afbreken. Compost is voor beplanting zeer voedzaam. U kunt compost los verstrooien, en het laat zich vermengen met bestaande grond of met verse tuinaarde. Ook sommige niet plantaardige resten kunnen biologisch afgebroken worden tot compost. In dat geval ontstaat industriële compost. Industriële compost moet zowel tijdens het verwerkingsproces en als eindproduct voldoen aan strenge EU-normen.

Bomengrond, bomenzand

Boomgrond is een aardesoort die door vermenging uit diverse soorten grond, aangevuld met voedingstoffen, geoptimaliseerd is. Boomgrond:

 • Zorgt voor een betere wortelgroei/verankering in de bodem
 • Heeft een beter watervasthoudend vermogen
 • Bevat de juiste voedingsstoffen voor bomen

Omdat het om een mengvorm gaat is niet elke boomgrond gelijk. Wilt u boomgrond bestellen voor levering in Haarlem, laat u dan door ons informeren over de grondsoort die past bij uw tuin en de boomsoort.

Brekerzand, straatzand, drainagezand, inveegzand

Ook deze zandsoort heeft diverse namen, maar dient hetzelfde doel: het wat grove, hoekvormige zand ‘stapelt’ goed op elkaar wat zorgt voor stabiliteit. Daarmee is het ideaal zand voor bestrating. Na het straten kunt u dit type zand ook gebruiken voor het invegen van de voegen. Brekerzand dankt zijn naam aan het productieproces. Het zijn de bewerkte, fijne restanten die overblijven na het breken van grind en natuursteen. Dit type zand is stabiel en heeft een hoge waterdoorlaatbaarheid.

Speelzand, zandbakzand

Een veel gekochte zandsoort is speelzand, ook wel zandbakzand. Deze fijnkorrelige zandsoort is gewassen en gezeefd voor veilig spelen. Het is goed waterdoorland, maar heeft ook een hoog ‘plakvermogen’. Speelplezier gegarandeerd! Om speelzand vanaf de levering schoon te houden is bestellen in big bags de beste optie.

Zilverzand

Zilverzand, kwartszand of witzand bestaat uit zeer kleine, witte kwartskorrels en bevat weinig ijzer. Dit verklaart de witte kleur. Zilverzand wordt vaak gebruikt als bodembedekking voor vogel volières, als voegzand wanneer witte voegen gewenst zijn en is ook geschikt als speelzand.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan aanvullende informatie over toepassingen en de benodigde hoeveelheden grond of zand voor uw project? Wilt u meer weten over onze prijzen en leveringsvoorwaarden? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via telefoonnummer: 06-55710322, of stuur even een mailtje o.v.v. ‘Grond zand kopen Haarlem’. Heeft u naast grond of zand ook grind nodig? Ook dit kunnen wij u leveren. Neem voor meer informatie contact op.