Grond zand kopen Bollenstreek

Grond en zand, afgeleverd op uw project

Grondzand.nl is een gespecialiseerde partner voor de aankoop van grond en zand in de Bollenstreek, en maakt onderdeel uit van Machine Verhuur Tabak. Ons familiebedrijf is gevestigd in Hoofdorp, midden in de Bollenstreek. Waar we ons met onze grondwerken en machineverhuur richten op hoveniers, aannemers en ontwikkelaars, is Grondzand.nl speciaal bedoeld voor het voordelig leveren van grond en zand aan particulieren. Wilt u grond of zand kopen voor levering in de Bollenstreek? Dan is grondzand.nl uw betrouwbare, regionale leverancier. Wij bieden:

 • Een groot assortiment grond en zand
 • Een hoge service
 • Zeer concurrende prijzen

Grond en zand bezorgd op locatie

Voor tuinwerk en bouwwerkzaamheden van particulieren bezorgen wij grond en zand op locatie in de Bollenstreek. Om u zo persoonlijk mogelijke service te bieden, bieden wij ons assortiment niet aan in een webshop. Heeft u grond of zand nodig voor levering in de Bollenstreek, dan bestelt u bij ons telefonisch of per mail. Het is onze ervaring dat wij onze klanten op deze manier snel, en het meest compleet van advies en informatie kunnen voorzien.

Onze grond- en zandsoorten

Wij leveren alle meest voorkomende grond- en zandsoorten, zoals:

 • Tuinaarde/ zwarte grond
 • Compost
 • Bomengrond/ bomenzand
 • Aanvulgrond/ teelaarde
 • Straatzand
 • Drainagezand
 • Speelzand
 • Ophoogzand /vulzand
 • Brekerzand
 • Zilverzand

Welke zand- of grondsoort past bij uw project?

Zwarte grond

Tuinaarde kopen in de Bollenstreek? Tuinliefhebbers kennen deze grondsoort ook wel onder de benaming tuinaarde, tuingrond, aanvulgrond, ophooggrond en teelaarde. Deze grondsoort is onbemest – u kunt zelf, afhankelijk van de beplanting afgestemde voedingstoffen toevoegen -, en vrij van stenen of andere vervuiling. Zwarte grond zakt of regent na het aanbrengen op de bodem altijd nog wat in. Vraag ons gerust om advies wanneer u twijfelt over de juiste hoeveelheid die u nodig heeft. Wij leveren zwarte grond los of in big bags. Zwarte grond wordt gebruikt voor:

 • Het ophogen van de tuin of borders
 • Het verrijken van klei- of grondzand
 • Het aanleggen van een onderlaag voor graszoden en gazons

Compost

Compost is een voedzame, plantaardige bodemverbeteraar van plantaardig en biologisch afbreekbaar materiaal. U kunt compost aanbrengen op of vermengen met bestaande grond, of vermengen met verse zwarte grond.

Speciale grond voor bomen

Boomgrond, ook wel boomzand genoemd is een zogenaamde mengaarde, een samenvoeging van verschillende grondsoorten. Boomgrond is verrijkt met voedingsstoffen. Omdat elke boomsoort zijn eigen voedingsbehoeften heeft, is niet elke boomsoort gelijk. Boomgrond heeft naast optimale voedingsstoffen nog een aantal eigenschappen. De samenstelling zorgt voor een betere wortelgroei en goede verankering in de grond, en deze grondsoort houdt water goed vast wat bijdraagt aan groei en gezondheid van de boom of bomen. Wilt u boomgrond bestellen voor levering in de Bollenstreek? Wij helpen u graag aan de juiste soort.

Brekerzand, straatzand, drainagezand, inveegzand

Voor bestratingswerk heeft u speciaal zand nodig. Geschikte soorten staan o.a. bekend onder de namen: brekerzand, straatzand, drainagezand en inveegzand. Dit type zand heeft korrels met een hoekig vorm. De korrels ‘stapelen zich’ waardoor het een hoge stabiliteit ontstaat die tevens een goede waterdoorlaatbaarheid biedt.

Speelzand, zandbakzand

Fijn zand voor in de zandbak is fijnkorrelig, laat goed water door, maar heeft ook een hoge ‘plakfactor’. Door ons geleverd speelzand is gewassen en gezeefd. Het bevat dus geen steentjes of andere onzuiverheden. Speelplezier gegarandeerd! Om speelzand vanaf de levering schoon te houden is bestellen in big bags de beste optie.

Zilverzand, kwartszand

Zilverzand en kwartszand zijn benamingen voor dezelfde zandsoort. Dit fijne witte zand bestaat, in tegenstelling tot de meeste ijzerhoudende zandsoorten, bijna volledig uit kwarts. Zilverzand wordt gebruikt als bodembedekking in vogel volières, als voegzand wanneer witte voegen gewenst zijn en als speelzand.

Advies en prijsinformatie

Heeft u behoefte aan advies, aanvullende informatie over toepassingen, of bent u onzeker over de hoeveelheden grond of zand die u nodig heeft? Wilt u meer weten over onze prijzen en leveringsvoorwaarden? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via telefoonnummer: 06-55710322, of stuur even een mailtje o.v.v. ‘Grond zand kopen Bollenstreek’.

Heeft u naast grond of zand ook grind nodig? Ook dit kunnen wij u leveren. Neem voor meer informatie contact op.