Grond zand kopen Aalsmeer

Uw regionale partner voor grond en zand in Aalsmeer

Grondzand.nl is een gespecialiseerde service voor particulieren vanuit van Machine Verhuur Tabak. Binnen ons familiebedrijf zijn we partner in grondwerken en grondverzetmachineverhuur voor hoveniers, aannemers en ontwikkelaars. Met ons aanbod grond en zand richten we ons vooral op de particulieren markt. Vanuit onze standplaats Hoofdorp zijn wij een servicegerichte, regionale partner voor levering van grond en zand. Wilt u als particulier grond of zand kopen voor levering in Aalsmeer? Dan koopt u veilig en voordelig. Grondzand.nl staat voor:

 • Een ruime keus in grond en zand
 • Veel ervaring, een aangename service
 • Concurrerende verkoopprijzen

Onze grond- en zandsoorten

Begin uw project zonder zakken sjouwen vanuit de tuin of bouwmarkt, en kies voor thuislevering. Wij leveren zowel in big bags als los gestort. Grond en zand bestelt u bij ons eenvoudig met één telefoontje of per mail. Wij voorzien u desgewenst meteen van meer uitleg over diverse grond- en zandsoorten, toepassingen en verwerking. Wij leveren in Aalsmeer, alle meest voorkomende grond- en zandsoorten, zoals:

 • Tuinaarde/ zwarte grond
 • Compost
 • Bomengrond/ bomenzand
 • Aanvulgrond/ teelaarde
 • Straatzand
 • Drainagezand
 • Speelzand
 • Ophoogzand /vulzand
 • Brekerzand
 • Zilverzand

Maakt het uit welke grond- of zandsoort ik gebruik?

Elk type grond en zand heeft zo zijn eigen eigenschappen. Het is dus belangrijk voor het slagen van uw project dat u de juiste soort kiest. Wilt u grond, zand kopen in Aalsmeer, maar twijfelt u over geschikte soorten, toepassingen en benodigde hoeveelheden? Een telefoontje met Grondzand.nl is voldoende om uzelf te voorzien van eerlijk en goed advies.

Zwarte grond

Zwarte grond is een van de meest voorkomende grondsoorten en wordt ook tuinaarde, tuingrond, aanvulgrond, ophooggrond en teelaarde genoemd. Zwarte grond is een onbemest grondsoort waaraan u, afhankelijk van de doelstelling zelf mest kunt toevoegen. Dan ontstaat feitelijk potgrond. Zwarte grond kunt u ook mengen met zand voor meer lucht in de grond. De tuingrond die wij leveren is gezeefd en vrij van stenen en vervuiling. Zwarte grond kopen in Aalsmeer voor uw tuinproject? Hou er dan rekening mee dat zwarte grond altijd nog wat inzakt en/of inregent nadat het over de bodem is verdeeld. Vraag ons even om advies over de juiste hoeveelheid die u nodig hebt. Toepassingen voor zwarte grond zijn:

 • Het ophogen van de tuin of borders
 • Het verrijken van klei- of grondzand
 • Het aanleggen van een onderlaag voor graszoden en gazons

Compost

Compost is een voedzame bodemverbeteraar van plantaardig en biologisch afbreekbaar materiaal. U kunt compost los aanbrengen door het over de grond te verstrooien. U kunt het ook vermengen met bestaande grond of met verse zwarte grond.

Boomgrond

Door zwarte grond te mengen met andere grondsoorten en afgestemde voedingsstoffen ontstaat boomgrond of boomzand. Omdat bomen niet allemaal dezelfde voeding nodig hebben, bestaan er verschillende soorten boomgrond. Boomgrond biedt de boom optimale omstandigheden om te wortelen, te verankeren en zich te voeden. Boomgrond houdt daarnaast goed water vast, zonder dat de grond dichtslaat. Wilt u voor levering in Aalsmeer boomgrond of boomzand bestellen? Wij helpen u graag aan de juiste soort.

Zand voor straatwerk

Brekerzand, straatzand, drainagezand, inveegzand, zijn allemaal benamingen voor zand dat geschikt is voor straatwerk en het invegen van straatwerk. Zand voor straatwerk heeft hoekige korrels. Doordat deze goed op elkaar ‘stapelen’ ontstaat een stabiele en stevige ondergrond die wel goed water doorlaat, maar niet snel verzakt.

Speelzand, zandbakzand

Speelplezier gegarandeerd met ons speelzand. Ons speelzand heeft fijne, regelmatige korrels, waardoor wondjes door scherpe, grotere kiezeltjes niet voorkomt, en kinderen veiliger kunnen spelen. Door ons geleverd speelzand en zandbakzand is gewassen en gezeefd. Om speelzand vanaf de levering schoon te houden is levering in big bags de beste optie.

Zilverzand, kwartszand

Zilverzand en kwartszand zijn herkenbaar aan de witte kleur dat het zand te danken is aan een hoge hoeveelheid kwarts en een zeer laag ijzergehalte. Dit zand heeft een zeer fijne structuur en wordt gebruikt als bodembedekker in vogel volières, als voegzand voor witte voegen, en ook wel als zandbakzand.